Lärarkåren består utav en brokig skara magiker, var och en specialiserad inom sitt specifika område. Varje årskurs har sina specifika ämnen vilket betyder att vissa lärare lär man känna först senare under sin tid på Anteros. Nedan listas lärare som eleverna kan träffa på under sin introduktionshelg på Anteros. Förutom lärarna kommer det också finnas övrig skolpersonal, prefekter och spöken på skolan under introduktionshelgen.

 

Rektor/Quidditch

Ella Morgenstern är inte bara tränare i Quidditch, utan även rektor för Anteros. På quidditchplanen är hon målmedveten, noggrann och tillrättavisande, men utanför planen är hon varm, hjärtlig och med glimten i ögat. De andra lärarna kan ibland ha svårt att hinna med alla hennes små nycker, men på det stora hela är hon omtyckt och respekterad av både lärare och elever.

Som elev hörde Ella till elevhemmet Lupus, vilket kan förklara varför hon valt en sådan praktisk inriktning. Hon har alltid haft talang för quidditch och för att kvala till Europas quidditchcup bodde Ella en tid i Norge. Hon tog sig som lagkapten för Karasjok Kites till VM 2010, där laget slutade som trea. Utöver sina plikter på skolan så agerar hon domare under Finlands quidditchcup.

Under första året på Anteros får eleverna lära sig grunderna i kvasthantering och självfallet grunderna i Quidditch. En leksam match hålls mellan förstaårseleverna varje år och de mest talangfulla väljs sedan att fortsätta träna med respektive elevhemslag under det kommande året.

 

Magisk historia

Sylvia Bark är lärare i magisk historia och elevhemsföreståndare för Lynx. Hon kan uppfattas som en strikt lärare, men själv ser hon sig endast som målmedveten. Hon älskar intellektuella diskussioner om allt som berör det magiska samhället och dess historia. Hon är rak på sak, envis och har alltid något på gång. Under den alltid informationssökande (och ibland strama) ytan är Sylvia också omtänksam och bryr sig mycket om sina elever.

Även om ämnet heter magisk historia ingår också magivärldens version av samhällslära i ämnet eftersom Sylvia är av den åsikten att man behöver veta något om nutiden och samhället för att kunna förstå historien. Med de som går första året på Anteros brukar Sylvia fokusera på nutiden och det senaste århundradet, speciellt med tanke på att hennes lektioner kan vara en av de första erfarenheterna av det magiska samhället för de elever som kommer från icke-magiska hem.

 

Spådomskonst

Mirabelle Futura är spådomslärare på Anteros skola för trolldom och häxkonst. Hon är en relativt ung lärare, men sin unga ålder till trots är hon en av de lärare som har mest passion för sitt ämne. Hon har ett stort släkte vars kunskap i den ädla spådomskonsten löper genom flera generationer. Hon älskar att undervisa på Anteros och detta märks på hennes iver under och mellan lektionerna. Hon har ett lätt flummigt lynne som kanske kan bero på hennes överdrivna intag av exotiska tesorter.

På Mirabelles lektioner kan ni förvänta er mycket praktiska övningar framom utdragna föreläsningar om ämnet. Mirabelle bryr sig inte så mycket om vitsord och elevhemspoäng utan värdesätter passionen för spådomskonsten hos eleven, ju mer ivriga de är över det hon lär dem desto bättre!

 

Trolldomslära

Julius Ståhl är lärare i trolldomslära, d.v.s. manipulation av världen med hjälp av ord, handling och tanke, samt trollkraft förstås. Julius – som är betydligt äldre än hen ser ut – spenderade många år i England där han lärde sig den klassiska och renodlade konsten att använda trollstav och var därefter en av de som arbetade för att popularisera trollstaven i Finland. Anteros är lyckligt lottade av att ha en så erfaren lärare hos sig, men det är allmänt känt att hans perfektionism ibland driver både elever och andra lärare till vanvett.

Förutom en gnutta teori om magiska flöden och vibrationer så består lektionerna i trolldomslära förvånansvärt mycket av fysiska övningar. Man lär sig den korrekta hållningen, rätt sätt att hålla i trollstaven, den officiella koreografin vid trollstavsdueller, och förstås en del grundläggande trollformler. Julius har stort tålamod så länge eleverna faktiskt försöker sitt bästa, men om man trotsar honom blir det snabbt minuspoäng.

 

Trolldryckslära

Magnus Svartmyr är lärare i trolldryckslära. Under de första lektionerna av trolldryckslära kommer eleverna lära sig grunderna i trolldryckskonst, dvs att förvara och förbereda komponenterna till enkla trolldrycker samt att tillreda sin första trolldryck. Följ instruktionerna noga och misslyckas inte. Mortel är ett måste under lektionerna. Magnus Svartmyr är noggrann och bestämd när det kommer till hans ämne. Han förväntar sig att eleverna ska lyssna och följa hans instruktioner under koncentrerad tystnad för att minimera olyckor. Magnus är också elevhemsföreståndare för Lupus.

 

Örtlära

Aspirerande trollstavsmakare Isak Karlblom är huvudprefekt för Ursus elevhem, Ursus elevhemsföreståndare (medan professor Ståhl är på seminarium) och är professor Honkalas vikarie. Isak har en tendens att ta på sig för mycket arbete och kan därför verka ganska trött och tankspridd. Men som tur kontrar hans övernaturliga lugn all stress som eventuellt skulle dyka upp. Och även om Isak har fullt upp så är hans vänner och klasskamrater prioritet ett.

Isak Karlblom är vanligen inte lärare för örtlära, men vikarierar detta år. Dels för att professor Honkala är i Australien och hjälper rädda den magiska floran från bränderna, och dels för att man behöver behörighet i örtlära för att bli trollstavsmakare. Under Isaks lektioner kommer eleverna bekanta sig med den magiska floran och få lära sig hur man sköter den. Så länge man inte dör så borde man klara av örtlära helt suveränt.

 

~ Läs om elevhemmen ~