ArrangörsföreningFinlands Svenska Rollspelsförening Eloria r.f.
PlatsForsby skola,
Forsbyvägen 386, 68920 Forsby
För vemElever i årskurserna 7-9 (ålder 12-16)
Tid13-14 juni 2020, från ca kl 10 på lördagen till kl 16 på söndagen
Pris60 € / deltagare
Workshop18 april 2020, kl 12-18, Sportis i Bennäs,
Sursikvägen 41, 68910 Pedersöre.
Anmälningstid28.1-18.3 2020
Max antal deltagare45 st
GenreModern fantasy
InspirationHarry Potter, Kalevala, Magikerna och nordisk mytologi

Vad innebär ett lajvläger?
Eloria ordnar också barnlajv, eller läger med lajv som tema. Jämfört med barnlajven där ledarna förbereder det mesta så att det nästan bara är komma på lägret efter att man anmält sig förväntas det till lajvlägret att deltagarna har med vissa saker själv, skriver sin roll själv och deltar i workshoppen som är en förberedelse för lajvet. Precis som på vanliga läger finns det ledare och hjälpledare på plats.
Under barnlägren lajvar man (spelar sin roll) endast några timmar under lägret, medan detta lajvläger består till största delen av lajvtid, vilket betyder att deltagarna spelar sin roll och får leva sig in i vår påhittade värld under största delen av lägret. Det läggs endast lite tid i början och slutet av lägret på annat än själva lajvandet, såsom förberedelser och eftersnack.

Sovplats
Vi kommer sova på golvet i skolan. Egna sovsaker bör medtas, såsom liggunderlag, sovsäck, kudde och lakan. Tältsängar eller uppblåsbara madrasser rekommenderas för att kunna skapa stämning av att eleverna sover i sovsalar.

Mat och dryck
Mat och dryck ingår under lägret. Inga egna mat- eller dryckeskärl behöver medtas.

Försäkring
Alla deltagare kommer att vara försäkrade via föreningen. Det kan dock med fördel meddelas på förhand om den som deltar har en egen fritidsförsäkring.

Anmälning och deltagaravgift
Mer information om hur man anmäler sig och betalar deltagaravgift hittar ni här!

Rollskrivning
Alla deltagare kommer tilldelas ett rollskelett. Alla deltagare skriver sina roller själva utgående från rollskelettet, men man får hjälp med rollskrivningen på workshoppen. De deltagare som deltagit i lajvet tidigare och alltså redan har en roll kommer istället att uppdatera och utveckla sina roller. Den färdigskrivna rollen ska sändas till spelledningen på emmameamela[at]gmail.com senast den 3.5 2020.

Mer information om rollskrivningen hittas under Workshop

Lajvkläder och rekvisita
Till lajvet fixar deltagarna sina lajvkläder, skoluniformen, själva. En trollstav kommer deltagaren få tillverka under workshoppen i maj. En slips kommer dessutom tilldelas spelaren efter att karaktären valts in i ett elevhem i början av lajvet. En lista på vad spelaren behöver med sig till lajvet kommer per mejl samtidigt som rollen och övrig information: någon dag efter att anmälningen stängt.

Ytterligare information
Mera information och bland annat ett exakt tidsschema skickas ut per mejl i samband med att rollerna skickas ut, någon dag efter att anmälningen stängt. Det kommer också skickas ut åtminstone ett infomejl till alla deltagare under juni månad.

Frågor
Har ni frågor angående roller och anmälning, kontakta Emma Löfdahl
emmameamela[at]gmail.com
044-9792285

Ifall ni har frågor om lägret eller lajvet, ta gärna kontakt med Tina Backström
backstrom.tinamaria[at]gmail.com
050-5903190