Vem där? ~ Julfestlajv

Enligt uråldrig tradition ordnas varje julfest ett så kallat julfestlajv som oftast är av det lustigare eller egendomliga slaget. Detta år heter lajvet ”Vem där?” och tar formen av ett brädspel! Följ denna länk för mer information om julfesten 2018.


Det är julafton. De två barnen sitter och väntar på att tomten ska komma. Det tar en hel evighet. Om det är någon dag på året som tiden går långsammare så måste det vara på julafton, resonerar de.

En av dem kommer på att de kan fördriva tiden genom att spela ett spel. De söker i skåpen hos mormor, där de firar julen, och hittar ett gammalt brädspel. “Vem där?” heter spelet. På lådan finns ett tunt lager damm. Spelet har tydligen varit bortglömt i många år.

Det barnen inte förväntar sig är att glömda brädspel kan få en väldigt stark egenvilja och nu har brickorna fått något som kunde liknas vid personligheter och åsikter om vem som ska vikas ner eller inte.

Spelledare: Tina, Emma, Måns
Genre: Brädspel
Antal spelare: Min. 5 och uppåt
Speltid: 30-60 min
Kort om lajvet: Vi kommer lajva brädspelet ”Vem där”. 2 personer kommer lajva spelarna medan resten lajvar figurerna på spelbrädet. Kommer spelarna att hitta vem den andre har på kortet?