Jubileumslajv 2023

Lystring lajvare och vänner!

År 2023 kommer Eloria att fylla 20 år och detta borde firas med ett stort och fint jubileumslajv! Du har redan nu möjlighet att ge din åsikt över hurudant lajv du vill se, men också möjlighet att bli en del av arbetsgruppen! Läs vidare, och svara på enkäten i slutet av mailet 🙂

BAKGRUND
Eloria har tidigare haft två jubileumslajv: Mörka stigars ände (2013) och I Vargarnas Skugga IV (2008). Dessa har varit förhållandevis omfattande lajv som engagerat folk länge på förhand och som varit ganska stora både i deltagarmängd och längd. Under efterlajvpizzan för ett par veckor sedan föddes spontant en idé till ett nytt lajv för 2023!

LAJVET
Idén så här långt omfattar ett större vikingainspirerat lajv, där grundpremissen är att några släkten kommer samman på en viktig plats för att lösa sina tvister vid tinget, ära sina gudars vilja, lägga grunden för sin ätts framtid m.m. Tanken är att lajvet ska vara inkluderande, samt engagera och inspirera folk länge på förhand.
Som du märker är idén väldigt öppen för tillfället, och det beror på att det inte heller finns en tydlig arbetsgrupp. När en grupp arrangörer har valts ut så är det upp till dem att hamra ut resten av lajvidén 🙂

ARBETSGRUPPEN
Vem är spelledare för detta lajv? Kanske du?! Vårt mål är att arbetsgruppen för detta lajv ska vara stor för att kunna fördela arbetsbördan. Vi tänker oss en kärngrupp på 3-5 huvudarrangörer som styr och planerar, samt ytterligare en grupp på ca 3-10 arrangörer som ansvarar för mindre bitar, ex. rollskrivning, säkerhet, logistik m.m. Det vi söker just nu är alla som eventuellt är intresserade av att vara arrangörer för detta projekt : )
Erfarenhet av att arrangera lajv är ett plus, men inget måste.

ENKÄTEN
Länken nedan tar dig till en KORT enkät som har två syften: Den frågar dig om du är intresserad att jobba med detta lajv, samt hurudant lajv du vill se! Svara gärna så fort som möjligt. Detta är bara en intresseförfrågan och ingenting är bindande. Det är väldigt länge till 2023 och det kommer att komma fler möjligheter att engagera sig : )

https://forms.gle/2pArpPb7o1mtgZY98

VAD HÄNDER SEDAN?
De som visat intresse att vara arrangörer för lajvet bjuds med i  projektets discord-grupp, och sammanstrålar till ett möte. På detta möte bestäms det exakt vem som är huvudarrangörer och hur arbetet ska fortskrida. Vad som händer sedan får gudarna utvisa : )

FRÅGOR?
Om du har frågor om projektet kan du kontakta någon i brainstormingruppen (se namnen nedan). Saknar du kontaktuppgifter till dem så når du Anders via: info@eloria.fi

Vi hoppas att denna idé känns inspirerande
och att kanske just du vill komma med och arbeta på den!


Allt gott!

Brainstorminggruppen
Johanna Granvik, Victor Svarvars, Anders Karls, Emma Löfdahl, Fredrik Westblom