Vad är Eloria?

Eloria är en finlandssvensk rollspelsförening med verksamhet främst i Österbotten. Föreningen grundades 2003 i Vasa och har cirka 30 aktiva medlemmar. Eloria ordnar lajv, det vill säga levande rollspel, av olika typer, genrer och storlekar 3–10 gånger per år. Till Elorias verksamhet hör också bordsrollspel och andra aktiviteter som relaterar till rollspel, så som hantverks- och sömnadstillfällen, brädspelskvällar, workshoppar och lajvseminarier.

Titta gärna in och se vilka vi är och vad vi håller på med! En träff är en ypperlig möjlighet för dig som är intresserad att stifta bekantskap med föreningen och medlemmarna i en avslappnad omgivning. Föreningen samlar en brokig skara medlemmar i olika åldrar, och en av hörnstenarna i vår verksamhet är att upprätthålla en trygg atmosfär fri från droger, diskriminering och kränkande beteende. Genom levande rollspel får du rollspela olika typer av personligheter, men du får framför allt vara dig själv!

Vår verksamhet är i regel öppen för alla, oavsett om du är medlem i föreningen eller ej. Verksamheten sker främst på svenska, men Eloria strävar mot att vara inkluderande även för de som talar finska eller engelska. De flesta lajv följer Elorias åldersrekommendation på 15 år, men vissa lajv kan ha en åldersgräns på 18 år på grund av lajvets tema och utformning. Eloria strävar dessutom mot att ordna åtminstone 1 barnlajv årligen för barn i åldern 10–13 år, samt ett ungdomslajv för ungdomar i åldern 12–15 år.

Allt program läggs upp i evenemangskalendern och skickas ut i infomejl till föreningens medlemmar och övriga intresserade. Eloria finns också på Facebook och Instagram, men mest aktiva är vi för tillfället på vår Discord-server! Varje år ordnas också en julfest, och föreningen deltar ofta i Konstens Natt i Vasa och dylika evenemang. Kom gärna fram och tala med oss om du besöker ett evenemang och får syn på fanan med Elorias logo.

Genom att bli medlem i Eloria stöder du finlandssvenskt rollspel. Som medlem har du rösträtt på Elorias medlemsmöten (två ordinarie möten per år). En mer påtaglig förmån är rabatt på föreningens lajv, vanligtvis 5–10 € rabatt per lajv. Som medlem i föreningen får du dessutom tillgång till föreningens resurser då du arrangerar ditt eget lajv!

Tveka inte att ta kontakt vid eventuella frågor om föreningen eller om vår verksamhet. Välkommen!