av Darulf » mån 9.2.2015 08:43
Man skall väl inte utgå från att ett mjöd jäst på alkoholjäst skall smaka som ett jäst på brödjäst. Däremot är variationsmöjligheterna oändliga och oftast så värt det. Men det är en lång väntan, så kanske det vore att göra många satser och vänta ut dem.
Nästa är mörkt bock-öl. Det har också lång mognadstid. Känns som man var i höjden av avhållsamhet här. Förstås, med tanke på att jag stadigt dricker öl från flaskor med patentkork för att få ihop tillräckligt av dessa tills det skall flaskas, så är det inte egentlig avhållsamhet. Men ni vet vad jag menar. Selektiv uppmärksamhet.
Annars, ifall ni vill hjälpa till och ändå dricker importerade öl, så får ni gärna dricka sådana med patentkork (vit porslinsfundering som man kan återförsluta) och skänka flaskorna till mig. Så kan vi smaka mitt öl när det mognat sen.
Self-pity is the ugliest of human emotions. Grow up and get rid of it! - Stephen Fry