Rollspelsföreningen Eloria firar 20 år av framgång med högtidlig middag och fest. Festligheterna äger rum lördagen 30 september 2023 vid restaurang Bank Food&Wine i Vasa.

Du är inbjuden!


Rollspelsföreningen Eloria grundades 2003 och har genom åren trotsat odds, överlevt och vuxit. Vi har firat både vårt 10- och 15-årsjubileum, och i enlighet med denna tradition firar vi nu 20år! Som de underbara nördar vi är gör vi detta lite extra. Vi klär oss som om vi skulle få medalj av presidenten och avnjuter middag med tre rätter, men blandar det högtidliga med det avslappnade och älskvärda. Vi önskar att just DU vill fira med oss, och att vi får se många gamla och nya ansikten ♥

Anders & Sandra
å Elorias Styrelses vägnar


Får minderåriga och barn delta?

Ja, självklart – Vi vill att detta ska vara en extra fin fest, men samtidigt en fest för alla. Festen tar plats vid en restaurang med utskänkningstillstånd och en del av gästerna kommer säkerligen att avnjuta alkohol till maten, men i enlighet med finsk lag och Elorias alkoholpolicy, ska minderåriga inte dricka och myndiga personer avnjuta dryck med förstånd.

Pris

Grundpriset är 50€ vilket betalas till Eloria efter att du anmält dig. Utöver detta betalar du själv för eventuella drycker eller extra rätter som du köper på restaurangen.

Plats

Festen tar plats vid restaurang ”Bank Food&Wine” i Vasa Centrum:
Hovrättsesplanaden 11, 65100 Vasa
www.bankandpocket.fi

Vi har hyrt den vackra banksalen för vårt kalas och får ha den helt för oss själva hela kvällen : )

Datum

Festen hålls LÖRDAGEN 30 september 2023, på Elorias officella födelsedag : )

Program


16:00 – Mingel, välkomstdrink och fotografering
17:00 – Tre rätters middag, varvat med program
21:00 – Festen avslutas


Programpunkter

Redan nu kan vi utlova både (korta) högtidliga tal, sång, musik och poesi, men just DU kan göra kvällen extra minnesvärd genom att bidra med ditt eget program! Kanske du också vill bjuda på något av det ovannämnda? Eller kanske något helt annat?

Kontakta programvärd Sandra Holmqvist för att anmäla ditt intresse:
sandra.j.holmqvist@gmail.com

Vad händer efteråt?

De officiella festligheterna tar slut när vi avlägsnar oss från restaurangen (ca kl 21). Man kan dock med viss säkerhet anta att en del av de myndiga gästerna fortsätter firandet vid något annat etablissemang i Vasa centrum.

Meny

Välkomstskål

Soppa på karljohanssvamp, svampkrokett och timjanskum

Ytrökt gösfilé, marinerade flodkräftor och dragonsmörsås
ELLER
Grillad oxfilé med sås på rostad vitlök
ELLER
Falafel på grönkål och kikärter med paprikaskum

Chokladfondant med hallonkompott
samt kaffe eller te


Förklaring

Vi avnjuter alla en meny på tre rätter, men det erbjuds tre olika alternativ för varmrätten beroende på om man föredrar fisk, kött eller vegetarisk mat. Vid anmälningen meddelar du vilket alternativ du väljer.

Måltidsdryck

I måltiden ingår endast vatten, men du får fritt beställa in måltidsdrycker för egen räkning. I enlighet med Elorias alkoholpolicy är det undantagsvis fritt fram för myndiga personer att dricka alkohol under kvällen. Förutom enskilda drycker på glas eller flaska erbjuder restaurangen ett vinpaket på 26€, och ett alkoholfritt vinpaket på 16€. Till efterrätten serveras kaffe och te

Specialdieter och allergier

Allergier och specialdieter tas i beaktande förutsatt att de meddelas när du anmäler dig.

Barnportioner

Om du tar med ett barn har du möjlighet att istället för trerättersmenyn beställa in rätter från à la carte menyn åt ditt barn.

Klädkod


HÖGTIDSDRÄKT
med utrymme för tolkning och kreativitet


Häh?

Vi vill ge gästerna en möjlighet att klä sig i det finaste och mest formella de har, samtidigt som vi absolut inte vill utesluta någon på grund av deras garderob. Äger du en balklänning, frack, folkdräkt eller uniform, får du gärna ta den i bruk, men om du är mer bekväm i en enkel kavaj eller cocktailklänning är det också gångbart. Dessutom är vi lajvare, och det det vore en otrolig synd att begränsa vår kreativitet : )

Eloria Awards

Eloria Awards är vår egen lilla oscarsgala, där vi – det vill säga NI – premierar personer och evenemang som förtjänar extra beröm. Vem som tilldelas dessa utmärkelser baseras helt och hållet på de motiveringar som NI skickar in. Det är inte lätt att ge pris åt varandra i en så liten förening som Eloria, men ett erkännande kan vara ack så viktigt och betydelsefullt. Denna gång beaktar vi personer och händelser mellan åren 2018 och 2023. Nomineringarna ska vara inlämnade senast 17.9.2023.



Kategorier

Bästa lajv
Bästa evenemang
Bästa lajvutstyrsel
Mest nytänkade och kreativa idé eller arrangör
Bästa rolltolkningen
Lajvaren som alltid stöttar
En nybörjare av rang
En suverän gammal räv
Största förloraren
Elorias högra hand
– Fri kategori –

Anmälan

Vi önskar att ni anmäler er till festligheterna under augusti månad. Det är fortfarande möjligt att anmäla sig i september – fram till utgången av 17.9 – men då tillkommer en avgift på 5€. Inom ett par dagar efter att du anmält dig skickar vi ut en bekräftelse per e-post.



Betalning

Betala in avgiften med följande uppgifter. Det är möjligt att betala för någon annan, eller för flera personer samtidig, men skriv då i meddelanderutan vem betalningen gäller.


KONTONUMMER – FI05 5670 0820 1902 86 (OKOYFIHH)
MOTTAGARE – Eloria rf
REFERENS – 43119
BELOPP – 45€ (50€ om du anmäler dig i september)
FÖRFALLODAG – Genast. Du räknas inte som fullständigt anmäld innan betalningen syns på Elorias konto.


Varför tilläggsavgift i september?

För att kunna säkerställa att Eloria har råd att arrangera festen krävs att vi i ett tidigt skede vet hur många personer som deltar i festen. Tilläggsavgiften för anmälningar som görs i september är ett sätt att motivera er att anmäla er redan nu ; )

Avanmälning

Det är möjligt att avanmälan sig fram till utgången av 17.9, men inbetalad avgift återfås i regel inte.

Värdar

Jubileumsfesten arrangeras av Finlands Svenska Rollspelsförening Eloria under ledning av:


Anders Karls
Mat, lokal och allmänt
anders.alf.karls@gmail.com



Sandra Holmqvist
Program och Eloria Awards
sandra.j.holmqvist@gmail.com