Syworkshop och spelkväll 8.10

I samband med Korpkvädet ordnas det ett antal syworkshopar och nu är det dags för den första i serien. Syworkshopen hålls under dagen 8.10 vid Kimo uf och efteråt bjuds det på spelkväll för alla hugade. 

I korthet

Tidpunkt: lördag 8.10, syworkshop kl. 10-16, spelkväll och allmänt umgänge kl. 16 framåt

Plats: Kimo uf (Jouperstået 25, 66810 Kimo)

Deltagarmängd: minimum 5 deltagare

Pris: gratis för deltagare i Korpkvädet och medlemmar av Eloria, 5 € för övriga

Anmälning: senast 30.9 via detta formulär

Syworkshopen och spelkvällen ordnas av arrangörerna för jubileumslajvet Korpkvädet. För mera information, kontakta info@korpkvadet.fi.

Syworkshop

Under den här workshoppen tacklar vi de viktigaste ytterplaggen. Här kan du sy en mantel, hätta, hatt eller en huvudduk. Om du aldrig har hållit i en synål förr eller suttit framför symaskinen är det här den bästa workshoppen att börja med. Man behöver alltså inte ha tidigare sömnadskunskaper. Workshopen ingår i en serie på tre syworkshoppar där vi från grunden går igenom hur man syr vissa vikingatida basplagg.

På plats finns personer som instruerar och hjälper dig i syprocessen steg för steg. Du får gå framåt i egen takt och du kan välja att sy antingen på symaskin eller för hand. Före syworkshopen kan du konsultera instruktörerna i materialval och mängd.

Ta med

  • Eget material (tyg, tråd, nålar, sax, måttband och krita/penna)
  • Anteckningsmaterial
  • Mat och snacks
  • Ifall du har en symaskin och har möjlighet att ta med den så uppskattas det storligen.

Har du redan ytterplagg och/eller vill sy något annat? Inga problem. Ta med vet hantverk du vill arbeta med och ta del av den gemensamma hantverkarglädjen. Våra instruktörer hjälper också dig i mån av möjlighet. 

Instruktörer under syworkshopen är Johanna Granvik, Emma Löfdahl och Anders Karls.

 

Spelkväll och allmänt umgänge

Efter workshoppen blir det spelkväll och allmänt umgänge för var och en som detta intresserar. Ta med egna spel som du gärna vill spela med andra. Allt från brädspel till kortspel är välkommet. 

 

Mat, dryck och övrigt att beakta

På plats serveras kaffe, te och saft och något sött tilltugg. Ta med egen mat för dagen och/eller kvällen.

Inneskor eller mysiga yllesockor rekommenderas.