Ursus

Ursus är det elevhem på Anteros som grundades av Annikki Karhu. Annikki gjorde allt noga och i sin egen takt och uppmuntrade studier i lugna och stillsamma miljöer. Ursus djur är björnen och elevhemsfärgen är grön. Julius Ståhl är den nuvarande elevhemsföreståndaren och elevhemsspöket heter Saari.
Ursus är stabila, omhändertagande och tålmodiga. De har ett starkt, uthålligt sinne som kan vara långsamt och i vissa fall är de till och med slöa och apatiska. De är pålitliga personer som är kärleksfulla och förlåtande. Dessa personer lär sig långsamt, men när de lärt sig något, så kan de det. De kan ha svårt att acceptera större förändringar, men de mår bra av att då och då välja utmaning och förändring framför det vanliga och trygga.

Lynx

Lynx är det elevhem på Anteros som grundades av Aino Ilves. Aino gillade utmaningar och hårt arbete och föredrog att lära sig genom gruppdiskussioner och tävlingsmoment. Ilves djur är en lo och elevhemsfärgen är orange. Sylvia Bark är den nuvarande elevhemsföreståndaren och elevhemsspöket heter Karelia.
Lynx är ambitiösa, målinriktade och har ett skarpt intellekt. De är naturliga ledare, men vissa har också lätt för att bli aggressiva. Dessa personer är alerta, har en stark vilja, är envisa och när de vet vad de vill jobbar de mot sitt mål effektivt och målmedvetet. De har ett bra minne och är organiserade. De har inte alltid så långt tålamod och är lätt kritiska mot sig själv och andra. Även om de gillar fart och fläng mår de också bra av att med jämna mellanrum koppla av och ta det lugnt.

Lupus

Lupus är det elevhem på Anteros som grundades av Tiera Susi. Tiera föredrog att vara aktiv och kreativ och ansåg att man lärde sig bäst genom praktiska försök och misstag. Lupus djur är varg och elevhemsfärgen är lila. Magnus Svartmyr är den nuvarande elevhemsföreståndaren och elevhemsspöket heter Tounela.
Lupus är entusiastiska, kreativa och konstnärliga. De kan ha svårt att omsätta sina idéer i praktiken eftersom de har så många idéer. De blir lätt oroliga och tankarna rör sig alltid i deras sinnen. De lär sig lätt nya saker, men har också lätt att glömma. Vissa personer ur detta elevhem kan vara rastlösa och har inte så bra självförtroende. Även om de älskar frihet mår de bra av att ha en vardag med fasta rutiner eftersom det ger dem mer energi att lägga ner på sin kreativitet.

 

 

~ Läs om skolans ordningsregler ~